Ultima Ora

07:16 Un milion de măşti, distribuite în şcolile din România

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, duminică, au fost distribuite în şcoli un milion de măşti de protecţie împotriva COVID-19, pentru a fi folosite la începutul săptămânii viitoare.

„Astăzi au fost distribuite în şcolile din România un milion de măşti pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte etape ale aprovizionării cu măşti pentru a le avea la dispoziţie toţi elevii care au nevoie de ele”, a spus Cîmpeanu, la Digi 24.

Minsitrul a adăugat că, luni, va avea o serie de discuţii cu inspectorii şcolari, dar şi cu reprezentanţii elevilor despre reluarea cursurilor de către preşcolari şi elevii din învăţământul primar.

„Vom avea mâine o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali, la ora 11:00, vom avea altă videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali din ţară la ora 15:00, vom avea o întâlnire cu reprezentanţii elevilor, Consiliul Naţional al Elevilor, la ora 16:30. Suntem în permanentă legătură cu partenerii noştri. Recomandarea este foarte clară nu numai pentru elevi şi profesori, ci şi pentru părinţi de a nu îşi trimite copiii la şcoală dacă au cele mai mici simptome specifice. Respectarea regulilor de protecţie sanitară este esenţială în şcoli, purtarea măştii de protecţie”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Comment here