Ultima Ora

07:16 Reducere cu 50 de bani a preţului combustibililor. Miercuri va fi aprobat actul normativ

Miercuri urmează să fie va fi adoptat actul normativ privind reducerea cu 50 de bani a preţului combustibililor la pompă, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

„Sunt discuţii care deja s-au purtat. Există o decizie anunţată în acest sens la nivelul coaliţiei, zilele acestea, cel mai probabil chiar miercuri, în cadrul şedinţei de guvern, va fi aprobat actul normativ care va reglementa şi mecanismul şi va confirma şi valoarea deja anunţată public de premierul României”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Întrebat dacă benzinăriile vor fi obligate să facă reducerea de 50 de bani şi dacă va exista un mecanism prin care, de la 1 iulie, cetăţenii vor vedea cu 50 de bani mai puţin după ce vor alimenta cu combustibil, Cărbunaru a răspuns: „Prudenţa domnului prim-ministru a fost generată de efecte generate în alte state, nu le voi nominaliza acum, în care anumite măsuri au generat dezechilibre de pe piaţă şi nevoia de a raţionaliza consumul de combustibil. Ca atare, Guvernul României este preocupat să găsească echilibrul adecvat între instrumentele pe care le activează pentru a proteja populaţia şi economia şi nevoia de a respecta funcţionarea unei pieţe libere. Tocmai de aceea, acest mecanism, ale cărui detalii vor fi prezentate după ce el va fi aprobat efectiv în şedinţa de Guvern, include, din perspectiva nevoii de solidarizare, o abordare integrată între guvern, care normează această măsură de protecţie şi benzinării”.

El a mai fost întrebat de ce este nevoie de prudenţă şi dacă populaţia va vedea sau nu această reducere de 50 de bani.

„Evident că o va vedea şi o va vedea la pompă, aşa cum s-a şi anunţat. Toate benzinăriile car vor aplica acest mecanism vor avea o reducere de 50 de bani la pompă”, a mai spus Cărbunaru.

Comment here