Ultima Ora

07:16 Profesorii ar putea avea prioritate la vaccinarea anti-Covid

Vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a anunţat, luni seară, că personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinarea împotriva coronavirus, o decizie în acest sens urmând să fie luată în perioada următoare.

”Este evident că procesul educaţional (…) este un proces esenţial, este dificil şi admitem acest lucru, oricine poate să înţeleagă că este dificil în online. Este o prioritate, clar”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, Andrei Baciu.

Acesta a precizat că, în perioada următoare, se va decide dacă angajaţii din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare.

”Pentru noi este o prioritate acest aspect, o decizie va fi luată în perioada imediat următoare şi va fi comunicată în spaţiul public, însă, înţelegem necesitatea şi nevoia de a prioritiza acest sector. Este ceva ce înţelegem foarte clar”, a mai declarat Andrei Baciu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie, la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

Comment here