Ultima Ora

07:16 Părinţii cu COVID-19 se pot trata la Pediatrie, alături de copii

Părinţii confirmați cu COVID-19 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde sunt internaţi şi copiii lor, în acest sens fiind făcute modificări ale actelor normative, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății. Măsura se aplică de luni, 13 septembrie.

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, că a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în același spital sau într-o altă unitate sanitară.

Comment here