Ultima Ora

07:16 Obama, Bush şi Clinton, pregătiţi să se vaccineze în mod public împotriva Covid-19

Foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton se declară pregătiţi să se vaccineze în mod public împotriva Covid-19, cu scopul de a-şi încuraja concetăţenii să se vaccineze, relatează AFP.

Barack Obama, în vârstă de 59 de ani, a subliniat că are ”întru totul încredere” în autorităţile sanitare ale ţării, între care imunologul Anthony Fauci, o personalitate ştiinţifică foarte respectată în Statele Unite.

”Dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur şi poate proteja de Covid-19, nu voi ezita să mă injectez. Promit că, atunci când va fi disponibil persoanelor mai puţin vulnerabile, mă voi vaccina. Aş putea să o fac la televiziune sau în aşa fel încât să se filmeze, pentru ca oamenii să poată vedea că am încredere în ştiinţă” a declarat Obama, într-un interviu acordat postului de radio SiriusXM, din care au fost postate fragmente pe YouTube.

Un reprezentant al lui George W. Bush a declarat, ulterior, la CNN, că fostul preşedinte republican, în vârstă de 74 de ani, este de asemenea dispus să promoveze vaccinuri împotriva Covid-19.

”Vaccinurile trebuie, într-o primă fază, să fie considerate sigure şi să fie administrate populaţiilor prioritare. Preşedintele Bush îşi va aştepta, apoi, rândul şi se va vaccina bucuros în faţa camerelor de luat imagini” a declarat Freddy Ford.

Un purtător de cuvânt al lui Bill Clinton, Angel Urena, a anunţat, tot la CNN, că fostul preşedinte democrat, în vârstă de 74 de ani, se va vaccina în mod public ”dacă acest lucru îi poate îndemna pe americani să facă la fel”.

Cotidianul The Washington Post i-a îndemnat, joi, într-un editorial, pe preşedintele ales Joe Biden, în vârstă de 78 de ani şi pe vicepreşedinta sa Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, să se vaccineze în direct, la televiziune, pentru a-i convinge pe sceptici – numeroşi în Statele Unite- în contextul dezvoltării rapide a unor vaccinuri împotriva Covid-19.

Comment here