Ultima Ora

07:16 CSM Târgu-Jiu, primul meci din 2023 sub comanda unui nou antrenor

CSM Târgu-Jiu se pregătește pentru prima confruntare a anului 2023, sub comanda noului antrenor Kresimir Basic. Croatul va debuta pe banca tehnică în partida din această seară, de la ora 18.00, contra formației din Miercurea Ciuc, într-un meci care contează pentru etapa a-13-a din Conferința A din Liga Națională.

Antrenorul croat și-a făcut deja o viziune asupra lotului și spune că este mulțumit de modul în care baschetbaliștii grupării gorjene au reacționat la antrenamentele premergătoare partidei cu Miercurea Ciuc.

 ”Au fost câteva antrenamente cu echipa și o viziune mai bună asupra lotului, nu doar după meciul pe care l-am văzut live la București, cu Rapid. Sunt mulțumit și optimist în același timp, pentru că au fost niște antrenamente intense în care băieții au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut. Am încercat să ne focusăm și pe anumite detalii, pe care vrem să le schimbăm în perioada următoare. Urmează pentru noi o partidă cu echipa din Ciuc, pe care trebuie să o tratăm cu optimism, pentru că nu este ușor să revii de la 0/10. Este important pentru noi acest meci din punct de vedere al încrederii în forțele noastre pentru viitor. Poate sunt un pic obosiți jucători, dar asta este viața de sportiv. Nu sunt o scuză oboseala sau micile accidentări, trebuie să intre pe teren să dea tot ce au mai bun în acest moment, pentru că jucăm acasă. Asta trebuie să fie atitudinea și energia pe care trebuie să o avem la acest meci. Ei trebuie să răspundă cerințelor, iar faptul că sunt obosiți nu trebuie să fie o scuză. Nu am emoții. Sunt peste 20 de ani de experiență în spate, chiar dacă este prima situație în care preiau o echipă la mijlocul sezonului care se bate la evitarea retrogradării. De obicei eram la echipe care aveau obiective mai înalte, cum ar fi câștigarea campionatului. Nu am emoții, sunt curios să văd cum vor răspunde jucătorii la noile cerințe. Să vedem ce avem de adaptat, de îmbunătățit, de schimbat. Jucătorii trebuie să intre motivați și să dea ce au mai bun în acest moment” a declarat Basic.

Comment here