Ultima Ora

07:15 Complexul DACIC de la Polovragi se extinde. NOI opere, vernisate vineri

O nouă ediţie, cea de-a treia, a taberei de sculptură de la Polovragi, intitulată „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”, se află în plină desfăşurare. Vineri, operele vor fi vernisate. Tabăra își propune să devină unul dintre cele mai importante branduri culturale și turistice ale Gorjului.

Autorităţile din Polovragi vor să amenajeze, pe platoul din faţa mănăstirii, un întreg complex dacic. De trei ani, sculpturile prind contur în apropierea Peşterii Polovragi, despre care se spune că a fost casa zeului Zamolxe. Ele fac parte dintr-un mare complex dacic pe care autorităţile vor să-l extindă. Au ridicat deja colibe şi alte elemente simbol pentru lumea geto-dacilor.

„Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Polovragi. Operele realizate anul acesta vor fi amplasate, la fel ca în edițiile din 2018 și 2019, pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi.

Participanţi la această ediție sunt: Ștefan Bara din Cluj, Nicolae Rotaru din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, George Bostănică din Gorj, Adrian Voican din Vâlcea și Pompiliu Ciolacu din Gorj.

Vă așteptăm, așadar, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi, vineri, 10 iulie 2020, ora 11.00, la vernisajul sculpturilor realizate în cea de a III-a ediție și închiderea taberei” se arată într-un comunicat de presă al CJCPCT Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here