Ultima Ora

07:14 S-a spânzurat după ce soția i-a murit de COVID-19

Tragedia a avut loc în satul Modârceni, din Tomşani, o comună din apropierea oraşului Horezu, judeţul Vâlcea.

O femeie, în vârstă de 46 de ani, a murit, vineri, din cauza unor complicaţii apărute în urma infectării cu noul coronavirus. Pentru că nu a putut face faţă şocului provocat de pierderea soţiei, barbatul, în vârstă de 50 de ani, şi-a pus capăt zilelor.

„Avea probleme cu rinichii, făcea dializă, cam de un an. Mergea la Târgu-Jiu, de când a început pandemia de coronavirus, pentru că la Vâlcea au fost tot felul de probleme, prea mulţi pacienţi. În ultima vreme, am înţeles că începuse să aibă probleme şi cu ficatul, dar ducea boala pe picioare. Dacă n-ai fi ştiut ce are, nu ţi-ai fi dat seama. Ar fi putut să trăiască mulţi ani, în ciuda dializei” spun cei care au cunoscut familia.

Localnicii presupun că femeia ar fi luat virusul de la un alt pacient, în salvare: „Din câte am înţeles, a luat virusul de la un alt pacient, cu care a mers la dializă, pe salvare”.

Pentru că nu a putut face faţă şocului provocat de pierderea soţiei, bărbatul de 50 de ani s-a spânzurat în garaj, în timp ce rudele pregăteau cele necesare pentru înmormântarea femeii, notează adevărul.ro

„Acolo l-au găsit, spânzurat. Descoperirea i-a şocat pe toţi. Ştiau că îşi iubeşte foarte mult soţia, dar la aşa ceva nimeni nu s-a gândit. Deşi, el mai spusese că dacă Maricica lui moare de COVID, el nu vrea să mai trăiască”, spun rudele familiei

Cei doi soţi au fost conduşi, pe ultimul drum, duminică, 18 octombrie.

“Au adus-o sigilată, au trecut-o doar prin faţa casei. S-au respectat normele, cu distanţare, măşti de protecţie. Iar pentru el, sărăcuţul, toată lumea l-a rugat pe preot să spună măcar câteva cuvinte, pentru că ştiţi că la sinucigaşi nu se ţine slujbă religioasă”, au spus cei apropiaţi familiei.

În urmă celor doi soţi, au rămas doi copii: o fată, de 25 de ani şi un băiat, de 27 de ani.

Comment here