Ultima Ora

07:14 Italia extinde carantina de 14 zile pentru persoanele care vin din România și Bulgaria

Italia a anunţat, vineri, extinderea perioadei în care intră în carantină de 14 zile persoanele care sosesc din România şi Bulgaria. Măsura a fost adoptată, săptămâna trecută, ca parte a luptei împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri.

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că autorităţile italiene au anunţat prelungirea, cu până la zece zile, a măsurilor privind condiţiile de intrare pe teritoriul republicii pentru persoanele care vin din România, măsuri valabile iniţial până la data de 31 iulie. Potrivit unui comunicat al MAE, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de către autorităţile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care, în ultimele 14 zile, s-au aflat în România sau au tranzitat România, li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi a autoizolării pentru o perioadă de 14 zile.

În Italia, noua epidemie de coronavirus a depăşit faza critică, dar creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată de persoane venite din străinătate. Guvernul italian a prelungit, joi, starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here