Ultima Ora

07:14 Dan Barna: Suntem gata să intrăm la guvernare cu premier

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna afirmă că partidul pe care îl reprezintă este pregătit să intre la guvernare asigurând premierul.

„Dacă e nevoie şi dacă preşedintele va considera această opţiune şi o va lua în calcul, suntem gata să intrăm la guvernare cu premier şi să facem lucrurile de care România are nevoie”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la B1 tv.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să nu voteze moţiunea prin care să dea jos guvernul condus de Florin Cîţu, Dan Barna a afirmat că „totdeauna este o diferenţă între ceea ce declari la televizor şi pe burtiere şi în conferinţe de presă şi impactul politic al votului”.

„Dacă ne uităm că, timp de o lună şi jumătate, PSD-ul l-a ţinut pe Florin Cîţu în braţe… A fost foarte plastică una din declaraţiile de zilele acestea în care se spunea că PSD-ul nu şi-a apărat niciun premier, aşa cum îl apără pe Florin Cîţu. Aşa este. Într-adevăr, am văzut un PSD bloc în susţinerea lui Florin Cîţu, Marcel Ciolacu strâns unit cu Florin Cîţu. Vom vedea dacă declaraţiile din ultimele zile, că vor vota moţiunea, se transformă şi în realitate sau va apăra brusc o otită, un oreion şi o durere în gât şi moţiunea nu va trece, condiţie în care vom vedea un guvern minoritar susţinut de PSD, o variantă de USL 2”, a adăugat Dan Barna.

El a adăugat că USR-PLUS va face „tot ce depinde de partid” pentru a implementa obiectivele din programul de guvernare, iar în caz contrar va rămâne în opoziţie.

Comment here