Ultima Ora

07:14 Cazul afaceristului ucis în propria-i casă. A fost prins unul dintre autori

Laurenţiu Lăcătuşu, unul dintre cei trei suspecţi în cazul jafului urmat de crimă de la Sibiu, a fost prins, joi seară, în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj. Informaţia a fost confirmată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Suspectul urmează să fie adus la Sibiu. Lăcătușu a fost dus în arestul Poliției din Dolj.

„Confirmăm că a mai fost prins unul dintre autori”, a transmis procuroarea Mihaela Ruginosu.

Instituţia nu a oferit deocamdată mai multe detalii, dar se pare că este vorba despre singurul dintre suspecţi care mai era în ţară. Doi dintre cei care au participat efectiv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat. Doar unul dintre suspecţi – Laurenţiu Lăcătuşu – mai era în ţară.

„Tot astăzi, procurorul criminalist a dispus reţinerea unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat percheziţii domiciliare”, a precizat Ruginosu.

Cei trei autori ai jafului de la Sibiu au furat 16 ceasuri, în valoare de peste 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite. Fiica acestuia a fost ameninţată cu un pistol să spună unde sunt banii ascunşi, însă aceasta nu a ştiut să le spună hoţilor.

Afaceristul sibian a decedat la spital, ca urmare a rănilor cauzate de cei trei hoţi.

În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată jos în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare. La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta.

Comment here