Ultima Ora

07:13 Vela cumpără elicoptere

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat, joi seară, că în ședința de guvern a fost aprobată o notă de fundamentare a cheltuielilor din programul „Viziune 2020”, care se ridică la peste 3,263 miliarde de lei, bani din care se vor achiziționa, între altele, zeci de autospeciale, dar și 12 elicoptere.

Aceste achiziții vizează o mai bună pregătire a României pentru a face față la dezastre. Cea mai mare parte a banilor pentru finanțare vor proveni din fonduri europene, a precizat ministrul de Interne. Este vorba de o sumă de 2,767 miliarde lei. Prin acest proiect urmează să fie achiziționate, printre altele, 60 de autospeciale de descarcerare, 276 de autospeciale de stingere, 42 de autospeciale de primă intervenție, o navă multirol, trei șalupe multirol, 33 de centre de comunicații și un centru național de răspuns la dezastre.

În ceea ce privește elicopterele, este vorba despre șase elicoptere ușoare, deja achiziționate și care urmează să fie livrate, și șase elicoptere medii și grele, pentru uscat și zona maritimă, care în prezent sunt în faza de negociere.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here