Ultima Ora

07:13 Fostul şef al SGA Gorj, trimis în judecată pentru delapidare

Alexandru Buduran, fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a fost trimis în judecată pentru delapidare. Dosarul a fost înregistrat pe 14 mai la Judecătoria Târgu-Jiu, conform sabotorii.ro.

Buduran este acuzat că a folosit, timp de mai multe săptămâni, în toamna anului trecut, câțiva subordonați pentru a lucra la cabana lui de la Rânca.

”La data de 7 octombrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, din ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca. În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual” a comunicat atunci, Poliția Gorj.

Luna trecută, Judecătoria Novaci a decis că Buduran trebuie să plătească amenda de 140.000 de lei, primită anul trecut de la ITM Gorj, dar fostul şef SGA Gorj a putut face apel.

Comment here