Ultima Ora

07:13 Dă asigurări că ne putem face concediul la mare. Ministru: Nu există niciun pericol

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, marţi seară, că nu există niciun pericol ca România să fie atacată, în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina şi că românii, care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre, nu se află în vreun pericol.

”Nu este vreun pericol să fie atacată România sau vreo ţară NATO în acest punct al conflictului dintre Ucraina şi Rusia. Există o îngrijorare pentru noi pentru că există un conflict la o distanţă de vreo 50 de kilometri de graniţele României, InsulaŞerpilor este ocupată de dispozitive care nu numai se ocupă de supravegherea radar, ci din când în când simţim din acea zonă un bruiaj care ajunge până pe teritoriul nostru. Dra dincolo de acest lucru, de aceste tipuri de ameninţări vorbim din punct de vedere strategic, nu exisă o ameninţare directă în legătură cu populaţia din acele zone”, a declarat Dîncu la Digi24.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că românii aflaţi în concediu pe litoralul Mării Negre nu se află în vreun pericol.

”Am fost întrebat astăzi despre faptul că oamenii merg în acest moment pe litoralul Mării Negre şi dacă nu există un pericol din acest punct de vedere. Putem spune că nu există un pericol, pot să meargă liniştiţi”, a declarat Dîncu.

Vasile Dîncu a precizat că există programe de supraveghere a minelor, dar şi de deminare, la Marea Neagră.

Comment here