Ultima Ora

07:12 Premierul Cîțu trimite Inspecția Sanitară de Stat pentru a verifica numărul de paturi ATI libere din fiecare secție din țară

Premierul Florin Cîțu a cerut ca de astăzi, 15 martie, Inspecția Sanitară de Stat să verifice în fiecare zi numărul de paturi ocupate la Terapie Intensivă Covid, în întreaga țară. În urma verificării, premierul ar uma să primească un raport la ora 9 dimineața, care ar trebui să coincidă cu raportările făcute de managerii fiecărui spital din țară. În prezent, la nivel națioanal, ar mai fi doar 30 de paturi libere în secțiile ATI, iar în Capitală nici măcar unul, arată Digi24.

Premierul Florin Cîțu a participat, duminică, la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și a declarat, după încheierea acesteia, că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauție, a precizat prim-ministrul. Florin Cîțu a explicat, pe Facebook, motivul pentru care a participat la ședința CNCCI.

“Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România, nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție” a scris premierul.

În timpul ședinței CNCCI, premierul a solicitat creșterea numărului de paturi ATI și asigurarea echipamentelor de protecție și a medicamentelor necesare.

“Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere. Din acest motiv am cerut :

  1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.
  2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente în toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
  3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
  4. Un plan clar pentru situația în care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
  5. Continuarea vaccinării în forță.

Nu trebuie să uităm că evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a transmis Cîțu, duminică, pe Facebook.

Comment here