Ultima Ora

07:23 Oprescu zice că-şi refăcea „visul de o viaţă” în Grecia. „N-am fugit nicăieri”

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani pentru corupție și aflat în Grecia, a declarat, într-un interviu difuzat miercuri seara de Antena 3, că nu a fugit nicăieri, era „acasă” când a fost ridicat, în apartamentul din Grecia pe care îl închiriase, unde își refăcea „visul de-o viață”.

Oprescu a spus că sunt căi de atac la sentința primită în România, dar „probabil mi se vor aproba după ce am murit de mult”.

„Nu sunt vinovat și nu am făcut altceva decât să plătesc politic anii 2015 și zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce a însemnat clasă politică la momentul respectiv. E o modalitate nemernică să poți să acuzi lumea de ce nu a făcut. N-am fugit nicăieri, nu eram pe elicopter, nu eram pe vas, nu eram pe cine știe ce ambarcațiune. Eram aici. Îmi refăceam visul de-o viață că atunci când voi ieși la pensie o să pot să-mi petrec liniștit câte zile mai am. (…) Eram acasă, în apartamentul pe care l-am închiriat, îmi definitivam documentele pentru rezindență, începute cu 6 luni în urmă. Am fost șocat. Pe mine m-au găsit acasă. Nu am vrut să fug. (…) Am trăit cu speranța că poate într-adevăr se dorește să se afle adevărul. Nu m-am dus să mă ascund nicăieri. De ce să mă ascund? Eu trăiam cu impresia că se va face dreptate. N-a fost să fie așa”, a declarat Sorin Oprescu.

Acesta a mai spus că încearcă în continuare să-și „facă dreptate” și le-a mulțumit judecătorilor greci. Oprescu a mai spus că „infrastructura penitenciară din Grecia este civilizată”.

În timpul interviului luat în Grecia, Sorin Oprescu a avut un moment în care a părut emoționat, cu vocea tremurândă spunând: „Nu pot să nu fac bine pentru oameni, pentru că îi iubesc”.

Poliția Română l-a dat în urmărire generală pe Sorin Oprescu în 13 mai, după ce acesta nu a fost găsit de poliție. Oprescu a fost căutat de oamenii legii după ce Curtea de Apel București l-a condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, printr-o sentință definitivă.

Comment here