Ultima Ora

07:18 Ministrul Muncii ştie cât ar trebui să fie pensia minimă în România

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că pensia minimă ar trebui să aibă un cuantum apropiat de 3.000 de lei, nivelul până la care guvernul a decis să aloce, în acest an, diverse tipuri de ajutoare, dar că România nu îşi permite, deocamdată, s-o acorde.

”Este o întrebare foarte grea şi am făcut greşeala o dată să răspund cu o cifră exactă. Niciodată nu am evitat o întrebare, însă nu am să vă răspund cu o cifră, pentru că orice cifră voi spune eu acum, cineva o să vină şi o să spună că este prea mică sau este prea mare. În concepţia mea, dacă România şi-ar permite astăzi, eu cred că pensia minimă în România ar trebui să fie aici, unde noi ne adresăm cu măsurile (plafonul de 3000 de lei, până la care pensionarii primesc, în funcţie de pensie, ajutoare din partea Guvernului  – n.r.)”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, Marius Budăi întrebat care ar fi cuantumul pensiei la care pensionarii români ar putea avea un trai decent.

Întrebat dacă România îşi permite să acorde o pensie la un astfel de nivel minim, ministrul a răspuns: ”În acest moment nu”, adăugând că dacă vor exista ”guvernări responsabile” acest lucru va fi posibil.

Comment here