Ultima Ora

07:12 Gheorghiţă, despre varianta Delta: Suntem într-o etapă de la transmitere sporadică la transmitere comunitară

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a afirmat, vineri, că varianta Delta a COVID-19 „a devenit dominantă la nivel european” şi „are tendinţa de a deveni dominantă şi în România” şi a avertizat privind faptul că această mutaţie a virusului se extinde foarte uşor, în special în zone precum litoralul.

„O persoană infectată cu Delta poate să genereze de la şapte până la nouă cazuri secundare, se extinde foarte uşor unde numărul de persoane este foarte mare, unde nu se respectă măsurile de prevenţie”, a arătat şeful CNCAV, la Vama Veche, şi a subliniat că „litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie”.

Mai mult, Valeriu Gheorghiţă a spus că „persoanele nevaccinate au cel mai mare risc de a se îmbolnăvi în perioada următoare, când estimăm că vom avea o transmitere comunitară crescută, în mod deosebit aceasta fiind de varianta Delta”.

Şeful CNCAV a mai afirmat că, în ceea ce priveşte varianta Delta a COVID-19, „suntem într-o etapă de la transmitere sporadică la transmitere comunitară, (…) dacă nu facem la acest moment ceva suplimentar, (…) este foarte probabil să înregistrăm o creştere a numărului de cazuri”.

Comment here