Ultima Ora

07:12 Cîţu: Ministerul Dezvoltării poate să plătească în continuare facturile pentru PNDL 1 şi 2. Nu există nicio problemă

Premierul Florin Cîţu a precizat, joi, că nu există nicio problemă cu privire la plata facturilor aferente proiectelor derulate prin PNDL, şi anume PNDL 1 şi PNDL 2, fiind în continuare alocate resurse către Ministerul Dezvoltării pentru continuarea acestor plăţi.

„În niciun caz şi nu este adevărat că au fost întârzieri. La Ministerul Dezvoltării, acel anunţ a fost dat pentru a respecta legislaţia în vigoare. Eu vă aduc aminte: când am preluat Ministerul Finanţelor în 2019, că erau întârzieri la plata facturilor de 7-8 luni de zile, acum sunt plătite la zi. Mai mult, la execuţia bugetară, Ministerul Dezvoltării mai are în cont pentru plată vreo 330 de milioane de lei. Deci, are bani în cont, poate să plătească mai departe şi nu există nicio problemă. Vor fi alocate resurse pentru a continua plata facturilor, pentru că eu ştiu foarte bine că prin investiţii putem să dezvoltăm România. Deci, nu este nicio problemă acolo. Resursele care vor fi alocate Ministerului Dezvoltării sunt cele care vor ajunge”, a declarat Florin Cîţu, joi la Palatul Victoria.

Acesta a anunţat că e posibil ca guvernul să adopte o ordonanţă pentru alocarea creditelor de angajament la Ministerul Dezvoltării, care să permită companiilor să facă acte adiţionale care să ţină cont de creşterile de preţuri recente.

„Mai mult, vom avea o ordonanţă săptămâna viitoare cred – acum am discutat cu ministrul Cseke – prin care vom aloca credite de angajament la Ministerul Dezvoltării, care să permită companiilor să facă acte adiţionale pentru a lua în calcul creşterile de preţuri din ultima perioadă. Deci, ne gândim şi la acest lucru”, a completat Cîţu.

Despre subiect, liderul PNL Ludovic Orban a spus, joi, că este necesar ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL 3, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune şi că, pentru acest program, trebuie prevăzute cel puţin 40 de miliarde de lei, sumă care să ajute la dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă şi canal.

Comment here