Ultima Ora

07:12 Când revine viaţa la normal. Ce spune creatorul vaccinului împotriva COVID-19

Unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19, produs de BioNTech- Pfizer, susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an. Cercetătorul a analizat impactul vaccinului asupra societății.

Impactul unui nou vaccin împotriva COVID-19 va începe să îşi facă efectul în timpul verii, iar viaţa ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, a spus unul dintre creatorii săi, relatează BBC. Profesorul Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, estimează că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, ducând la „reducere semnificativă a cazurilor”.

Săptămâna trecută, BioNTech şi co-dezvoltatorul Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor are o eficienţă de peste 90%. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste. Într-un interviu la BBC One, Sahin a spus că se aştepăa ca analizele suplimentare să arăte că vaccinul va reduce transmiterea virusului între oameni, citează Mediafax.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus el

După ce a venit, luni, anunţul primului vaccin eficient din lume, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară. Cu toate acestea, Sahin a spus că va dura mai mult. Dacă totul ar continua să meargă bine, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârşitul acestui an, începutul anului viitor” şi că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume, până în luna aprilie.

„Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor” a adăugat profesorul.

Sahin a mai spus că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.

Comment here