Ultima Ora

07:11 PSD, proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat că PSD va depune la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari.

„Astăzi (marţi – n.r.), BPN al PSD a hotărât în unanimitate depunerea unui proiect de lege prin care să eliminăm aceste pensii speciale, în primă fază pentru parlamentari, proiect care, în acest moment, e depus la Camera Deputaţilor, a plecat proiectul de aici, de la partid, către Parlament. PNL şi USR-Plus au promis, în mod repetat, că vor elimina aceste pensii speciale, nu şi-au respectat promisiunile şi din ce am văzut nu au vreo intenţie să o facă. Au minţit, aşa cum au minţit şi în privinţa tăierilor pe care acum le fac, în privinţa dublării alocaţiilor, a Legii pensiilor. Au minţit pentru a pune mâna pe putere, au minţit ca să îşi poată continua furturile pe care le fac în fiecare zi, ca să îşi poată angaja pilele şi să desfiinţeze posturile celor competenţi, celor care sunt specialişti cu adevărat, aşa cum aţi văzut că s-a întâmplat zilele trecute în mai multe judeţe din România”, a declarat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la sediul PSD.

„Între «a spune» şi «a face» e o diferenţă foarte mare, cum spune o veche vorbă românească. Ei spun de ani de zile că fac şi nu fac nimic. Iată că înţelegem să fim solidari cu persoanele vulnerabile din ţara aceasta şi am iniţiat primul demers de eliminare, pentru că se ceartă, unii vor, alţii nu vor, nu e clar în coaliţie, trebuia săptămâna asta, nici ei nu ştiu! Nu se doreşte eliminarea beneficiilor pentru persoanele importante. Din opoziţie e foarte uşor să vorbeşti, când ajungi la putere începe presiunea. Iată că noi rezistăm şi facem acest demers fără niciun fel de problemă: astăzi am depus iniţiativă de eliminare a pensiilor parlamentarilor şi, în acest moment, se elimină acel scut şi pentru alte categorii de pensionari care stau sub scutul parlamentarilor şi nimeni nu vorbeşte de ei”, a completat Simonis.

Comment here