Ultima Ora

07:11 Ministrul interimar al Sănătăţii: La 1 iunie putem ridica restricţiile

Andrei Baciu, secretarul de stat căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii, a anunţat, la Antena 3, că România ar putea scăpa de restricţii începând cu 1 iunie.

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea. Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a declarat Andrei Baciu.

Florin Cîţu a promis relaxări în cascadă: începerea „normalităţii” din iunie, fără mască din august.

„Voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, acesta este primul jalon, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, declara premierul în data de 5 aprilie.

Acest angajament a fost condiționat de vaccinarea a peste 5 milioane de români.

Comment here