Ultima Ora

07:11 Ameninţă că blochează penitenciarele

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a ameninţat, luni, cu blocarea penitenciarelor pe termen nelimitat, pe motiv că Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, undeva la 2.000 de lei de om.

”Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile. Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari ne plătesc nouă salariile, fără firme care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare, nu am aveam bani de salarii”, a declarat liderul sindical la Prima News.

Cosmin Dorobanţu a mai spus că angajaţilor din sistem ”le-a ajuns cuţitul la os”.

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că, în practică, nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare. Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024, blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a spus Dorobanţu.

Comment here