Ultima Ora

07:10 Primul caz de infectare cu COVID-19 în cadrul DGASPC Gorj

Un caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat, sâmbătă, în rândul angajaților Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Este vorba despre o angajată de la centrul din zona Debarcader din Târgu-Jiu. Angajata, soție de jandarm, este asimptomatică.

„Având în vedere situaţia apărută, în data de 23.05.2020, la un centru rezidențial din subordinea DGASPC Gorj, prin care un angajat a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19), DGASPC face
următoarele precizări:

Potrivit recomandărilor de prioritizare a testării pentru COVID-19, din definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus, actualizate la data de 14.05.2020, ale Institutului Naţional de Sănătate Publică din România, personalul de îngrijire din centrele rezidenţiale subordonate DGASPC Gorj, este testat de 2 ori pe lună. Astfel, în data de 21.05.2020, la acest centru s-au efectuat recoltări pentru un număr de 21 de angajați, rezultatul acestora fiindu-ne comunicat de către DSP Gorj în data de 23.05.2020. Dintre cele 21 de rezultate unul a fost pozitiv, motiv pentru care, imediat, am pus la dispoziţia DSP Gorj toate datele şi informaţiile necesare pentru a fi declanşată o anchetă epidemiologică. Precizăm că, atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj, s-au luat toate măsurile de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, printre care: utilizarea de soluţii dezinfectante pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, precum şi purtarea obligatorie a măştilor şi mănuşilor de protecţie, termometrizarea angajaţilor la fiecare intrare în tură şi declararea pe proprie răspundere de către aceştia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID- 19) şi nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanenţă evoluţia stării lor de sănătate.

În ceea ce priveşte persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus, aceasta nu prezintă simptome specifice infectării, starea ei de sănătate fiind BUNĂ, aceasta fiind internată, în data de 23.05.2020, într-un spital COVID-19. La acest moment, niciunul dintre beneficiari şi nici ceilalți angajaţi din acest centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună.

Deşi vorbim despre un număr de peste 1000 de angajaţi şi aproximativ 700 de beneficiari, atât copii, cât şi adulţi, din centrele rezidenţiale, până acum DGASPC Gorj nu a înregistrat niciun caz pozitiv, deoarece au fost respectate măsurile impuse de Ordonanţa militară nr. 8/2020, respectiv izolarea preventivă la locul de muncă a personalului pe o perioadă de 14 zile, urmată de o perioadă de 14 zile de izolare preventivă la domiciliu. Odată cu instituirea stării de alertă astfel de măsuri nu au mai fost stabilite, constatându-se o relaxare a acestora. În continuare, activitatea la nivelul centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj se desfăşoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie prevăzute de Iegislaţia în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2″ a transmis DGASPC Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here