Ultima Ora

07:10 Ghinea: Congresul PNL, principala sursă de tensiuni în coaliție. Vreau să se termine coșmarul asta

Congresul Partidului Naţional Liberal, care va avea loc în septembrie, este principala sursă de tensiuni în coaliție și nu face decât să afecteze activitatea guvernului, a declarat joi seară, la Digi24, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene,

„Să se termine odată coșmarul acesta cu Congresul PNL, afectează mult activitatea guvernului, am fi putut face mai mult. Când nu știi cu cine să vorbești, ba e unul, ba e altul, vorbești cu unul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat. Este principala sursă de tensiune din coaliție. Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie pentru după congres și abia aștept să se termine. Și noi avem la USR-PLUS congres și alegerea președintelui și nu e atât de gravă situația. Ați auzit de tensiuni pe subiectul asta la noi?” spune Ghinea.

Ministrul consideră că modul în care PNL își tratează colegii din coaliție este „dizgrațios”.

„Dacă cineva din PNL își imaginează că există un scenariu în care ei să iasă bine în 2024 și USR să iasă cu gumă în cap și distruși electorali, este o prostie. Suntem două partide de dreapta, liberale, care concurăm pe o parte de public dar nu total, ei sunt mult mai focusați electoral pe sate și orașele mici, este o prostie să fim de acum și până în 2024 pe o logică electorală”, a încheiat ministrul Ghinea.

Comment here