Ultima Ora

07:09 Simion: Suntem singura țară europeană care-și închide majoritatea capacităților pe cărbune în 2025

Un nou scandal a avut loc marţi, în plenul Camerei Deputaților. George Simion și un alt membru AUR s-au certat, la doi pași de tribună, cu un secretar de stat de la Departamentul Românilor de Pretutindeni. Totul pe fondul votării legii decarbonizării, care prevede închiderea termocentralelor pe cărbune.

La Antena 3, liderul AUR, George Simion, a comentat scandalul şi a explicat de ce şi-a pierdut cumpătul.

„Mi-am pierdut cumpătul, într-adevăr. Pentru că, în ultima luare de cuvânt, liderul parlamentarilor PSD spunea că nu știm despre ce vorbim, de parcă nu noi am stat în Comisia de industrii și economie, seara trecută, și am luat fiecare amendament în parte și spunea că termocentralele și minele, pentru că au negociat ei la nivelul Comisiei Europene, se vor închide în 2032. Nimic mai fals! Suntem singura țară europeană care-și închide majoritatea capacităților de producție pe cărbune în 2025, iar lucrul ăsta poate vedea oricine care consultă textul acelei legi. Voiam să fiu lăsat să dau o replică, cum este normal, pentru că mi se invocase și numele, iar un responsabil, un secretar de stat pentru Românii de pretutindeni, fiind prima oară în Parlament, a intervenit peste mine, spunând să mi se taie microfonul, deși era o lege cât se poate de importantă, de vitală pentru români. Noi am avut multiple amendamente, n-am fost lăsați să le susținem”, a spus George Simion. 

„Vedem că Germania redeschide facilitățile. Avem filmarea, avem răspunsul oficial din partea Comisiei Europene că noi negociem și noi vrem să le închidem. Practic, noi ne ducem singuri la tăiere. Care e interesul? S-au vehiculat multe nume: domnul Ghinea, domnul Virgil Popescu. Într-adevăr, Ministerul Energiei și-a făcut partea de energie din acest PNRR. Sunt interese mari!  În primul rând, România nu mai trebuie să fie independentă energetic. Am văzut asta prin închiderea minei de la Crucea, pentru că am avut un alt proiect de lege pe masa Camerei Deputaților cu privire la uraniu. Aveam un circuit complet, având uraniu la mina Crucea, am închis-o, s-a promis că se va deschide o altă mină la Grătieș, în Neamț. Planul este să nu mai fim independenți”, a mai spus George Simion, liderul AUR, la Antena 3 CNN. 

Comment here