Ultima Ora

07:09 Școlile vor afla în fiecare zi de vineri în ce scenariu vor funcționa în săptămâna următoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri, 14 mai, se va decide cum vor funcționa unitățile de învățământ în săptămâna următoare.

Scenariile de funcționare a școlilor, cu prezența fizică a tuturor elevilor sau doar a unora dintre ei, depind de rata de infectare cu SARS-CoV-2 din localitățile în care se află unitățile de învățământ. Ministrul Educației a anunțat faptul că prezența elevilor la școală va fi decisă în fiecare zi de vineri. Dacă rata de infectare este mai mică de un caz COVID-19 la mia de locuitori, atunci toți elevii vor merge fizic la școală în săptămâna următoare.

„Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai, iar ne uităm”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru mediafax.ro.

„Acești elevi (cei din clasele terminale, n. red.) vor avea cursuri cu prezență fizică, până în data de 11 iunie, cei de clasa a VIII-a și, până în data de 4 iunie, cei de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, care începe pe 28 iunie, cu prezență fizică. Cei de clasa a VIII-a se pregătesc de Evaluarea Națională, cu prezență fizică, începând din data de 22 iulie”, a transmis, recent, ministrul Sorin Cîmpeanu la GÂNDUL LIVE.

Comment here