Ultima Ora

07:09 Majorarea cu 20% a alocaţiilor copiilor, respinsă de Camera Deputaţilor. Se aplică dublarea alocaţiilor

Ordonanţa de urgenţă, privind majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii, prima majorare de 20% fiind în septembrie, a fost respinsă, miercuri şi în Camera Deputaţilor. Guvernul va trebui să pună în aplicare legea de dublare a alocaţiilor.

Decizia de respingere a ordonanţei de urgenţă a Guvernului a fost luată cu 166 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” şi 29 de abţineri.

Camera Deputaţilor a fost for decizional. Senatul a respins, săptămâna trecută, această ordonanţă de urgenţă. Astfel, după promulgare, se revine la proiectul iniţial, propus de PSD, anume dublarea alocaţiilor, de la 150 la 300 de lei pe lună.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevedea o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creşteri de 20% pe 1 ianuarie şi 1 iulie, până în 2022.

Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis. Alocaţiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi, începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani. Premierul Ludovic Orban a spus, în repetate rânduri, că guvernul nu îşi permite dublarea alocaţiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here