Ultima Ora

07:09 Franţa vrea să impună vaccinarea obligatorie a personalului medical, începând din septembrie

Guvernul francez va impune vaccinarea angajaţilor sanitari, dacă 80% dintre aceştia nu au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 până în septembrie, relatează AFP.

„Obiectivul nostru este ca, până în septembrie, cel puţin 80% dintre angajaţii din căminele de bătrâni şi unităţile medicale să primească cel puţin o doză de vaccin. În caz contrar, vom deschide calea pentru vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din domeniul sanitar” au arătat miniştrii Sănătăţii, Olivier Véran şi Autonomiei, Brigitte Bourguignon, într-o scrisoare adresată directorilor de spitale şi căminelor de bătrâni, menţionând că în special în căminele de bătrâni şi în unităţile de tratament de lungă durată, dedicate persoanelor de peste 60 de ani şi aflate, de obicei, în custodia unor spitale, „doar 55% dintre angajaţi au primit cel puţin o doză de vaccin”.

„Acest lucru este insuficient şi nu este o situaţie normală în ceea ce priveşte fragilitatea rezidenţilor, într-un context de ameninţări legate de apariţia şi răspândirea anumitor variante îngrijorătoare”, au insistat cei doi miniştri.

Guvernul francez a precizat, astfel, pentru prima dată, obiectivul său de acoperire a vaccinării în rândul personalului medical, după mai multe avertismente. Marţi dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a ameninţat din nou la Radio FranceInfo că va face vaccinarea „obligatorie” în septembrie pentru personalul medical dacă „munca de convingere” nu este suficientă pe timpul verii.

Comment here