Ultima Ora

07:09 Facebook a șters postarea lui Trump în care spunea despre COVID că nu este mai rău decât gripa

Preşedintele SUA, Donald Trump, a comparat, marţi după-amiază, epidemia de coronavirus cu cea de gripă sezonieră, dar mesajul postat pe Twitter a fost etichetat cu avertisment, informează agenţia de presă Reuters.

“Vine sezonul de gripă! Mulţi oameni, în fiecare an, uneori peste 100.000 şi în pofida vaccinării, mor de gripă. Închidem ţara pentru asta? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu COVID, care pentru multe categorii este mult mai puţin letal”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Preşedintele SUA a fost externat, luni seară, dar continuă la Casa Albă tratamentul anticoronavirus. Platforma de microblogging Twitter a ataşat o etichetă de avertizare mesajului postat de Donald Trump, semnalând că poate conţine informaţii eronate. Potrivit CNN, reţeaua de socializare online Facebook a eliminat un mesaj similar al lui Donald Trump.

În sezonul 2019-2020, aproximativ 22.000 de persoane au murit de gripă în Statele Unite, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor. Statele Unite au cele mai multe cazuri de coronavirus din lume, peste 7,4 milioane. Numărul deceselor a depăşit 210.000 în SUA, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here