Ultima Ora

07:09 Detaliile tranzacției de la Termocentrala Mintia. Cumpărătorul arab a achitat doar garanţia

Mass Energy Global Rom, compania înființată în martie anul acesta în România și controlată de omul de afaceri iordanian Ahmad Ismail Saleh, care și-a adjudecat luna trecută la licitație activele fostei termocentrale Mintia din cadrul Complexul Energetic Hunedoara, are termen de plată a prețului integral al activelor, de 91,23 milioane euro, până pe 27 decembrie, societatea cumpărătoare achitând garanția, cifrată la 10 milioane euro.

″La licitația din data de 26.08.2022, activele au fost adjudecate la prețul de pornire de 91.236.832,87 euro. Adjudecatarul Mass Global Energy Rom SRL a achitat garanția de 10.000.000 euro, termenul de plată a prețului integral fiind data de 27.12.2022″, relevă un document recent analizat de profit.ro.

Ahmad Ismail Saleh deține 78% din capitalul Mass Energy Global Rom SRL și calitatea de administrator, restul asociaților, 5 persoane fizice, provenind din Iordania (3), Irak și Qatar (câte 1), conform termene.ro. Societatea a fost înființată în urmă cu 6 luni, cu un capital de pornire de 1 milion de dolari. Tot atunci, Saleh și aceiași parteneri au înființat și firma cu profil imobiliar Mass Global Investment Rom SRL, cu capital de 100.000 dolari.

Având în vedere specificul activului, Ministerul Energiei, în calitate de acționar al Complexului Energetic Hunedoara, a impus anumite condiții investitorului, cu scopul de a relansa producția de energie în Mintia. Astfel, cumpărătorul, Mass Global Energy Rom, are obligația ca, până la 31 decembrie 2026, să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă. Demararea investițiilor va fi posibilă după acordarea de către autorități a avizelor și autorizațiilor necesare.

Comment here