Ultima Ora

07:09 Ciolacu susţine că vrea „minerit modern şi nepoluant”

Preşedintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, joi seară, la Târgu-Jiu, să meargă la Bruxelles pentru a renegocia planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care prevede închiderea a 80% dintre capacităţile pe cărbune până în 2026.

Ciolacu i-a felicitat pe liderii PSD Gorj, Mihai Weber şi Cosmin Popescu, care, joi, au fost realeşi în funcţiile de preşedinte şi preşedinte executiv.

„Îi felicit pentru tot ce-au făcut în judeţul Gorj, pentru toată implicarea în zona mineritului. Au fost cei mai agresivi şi în parlament dar şi la biroul preşedintelui, pentru a continua mineritul în România. Cu adevărat trebuie un minerit modern şi nepoluant, dar asta nu înseamnă că trebuie să continuăm să luăm hotărâri din birou, să nu ne pese că sunt peste 40 de mii de gorjeni care lucrează în această zonă, să facem reorganizări pe hârtie. Iar cei care, fără să ţină cont de ce va urma, ar fi cazul să ia drumul Bruxelles-ului şi să înceapă să renegocieze” a comentat Ciolacu.

Acesta a anunţat că, săptămâna viitoare, va avea o întâlnire cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, la care va participa şi ministrul Muncii, Marius Budăi, urmând să se discute şi despre deblocarea Legii nr.197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare.

Comment here