Ultima Ora

07:09 Cel mai mare avion tip cargo din lume aduce echipamente medicale din China

Un Antonov AN 124, încărcat cu echipamente medicale, ajunge în România pe 7 aprilie. Şeful UNIFARM, Adrian Ionel, a anunţat că încă 12 avioane de tip cargo vor aduce în România echipamente medicale, pe tot parcursul lunii.

„Unul dintre avioane este o premieră în România, va fi un Antonov cu o capacitate de 740 de metri cubi plus tc 01.29 Este cel mai mare zbor de tip cargo cu destinaţie medicală, echipamente medicale achiziţionate din China, este primul zbor de acest gen făcut de acest avion în Europa”, a declarat directorul general UNIFARM.

Antonov AN 124 este cel mai mare avion de tip cargo din lume produs în serie. Poate transporta locomotive, iahturi sau fuselaje de aeronave. Botul aeronavei poate fi lăsat în jos pentru încărcarea uni volum de marfă imens, de până la 150 de tone. Nu este însă singurul avion încărcat cu echipamente care va ajunge luna aceasta în România. Şeful UNIFARM spune că alte 12 avioane de tip cargo vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi.

Pe 9, 20 şi 27 aprilie vin în ţară trei avioane de tip Boeing 747 încărcate cu marfă. În acelaşi timp, curse regulate DHL vor aduce în ţară echipamente medicale. Pe 14 aprilie, un alt Antonov AN124 va ateriza la Bucureşti din Zhengzhou, China. Pe 15 aprilie, va ateriza la Bucureşti un Boeing 747 Silkway West Airlines.

„Nu sunt singurele transporturi care vin, pentru că mai sunt transporturi care vin şi pe cale terestră, din alte zone: Olanda, Austria. Mărfurile care vor veni sunt cel puţin pentru 2 luni şi jumătate din acest moment”, a spus Adrian Ionel.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here