Ultima Ora

07:08 Fostul ministru Vela, filmat la o terasă închisă. Prefectul Capitalei: Imaginile mi se par revoltătoare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a catalogat drept “revoltătoare” imaginile în care fostul ministru de Interne, Marcel Vela, apare, alături de alte persoane, la o terasă cu pereţi pe toate laturile. Stoica susţine că proprietarii acestor localuri, care nu respectă regulile, trebuie să înţeleagă că “sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor”.

Digi 24 a prezentat, marţi seară, imagini cu fostul ministru de Interne, Marcel Vela, la o terasă din Bucureşti care nu respectă regulile, având pereţi pe toate laturile.

“Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi. În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător”, a declarat Alin Stoica, marţi seară, la Digi 24.

“Poliţia face, însă ce ne-au explicat este că foarte multe dintre terase sau dintre comercianţi îşi fac un calcul… că încasările de la o singură masă le ajung să plătească amenda pe care poliţia o dă. Nu cred că ar trebui amenzi mai mari, cred că ar trebui să fie şi alte sancţiuni”, a adăugat Alin Stoica.

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a explicat că imaginile filmate, în care el apare stând la masă cu alte persoane au fost realizate, marţi seară, la o terasă care nu are acoperiş, dar care are pereţi. 

“Este acoperiş deschis şi structura are nişte grinzi dintr-o parte în alta ca să susţină pereţii laterali. Dacă nu are acoperiş este deschisă. Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş, e foarte logic ce vă explic şi puteţi verifica”, a afirmat fostul ministru.  

Marcel Vela a precizat că deasupra mesei sale se afla un radiator, că masa de lângă cea la care a stat era liberă şi că a respectat regula care prevede ca la o masă să nu stea mai mult de şase persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii.  

“Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect. (…) În altă ordine de idei, cum decide Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau al Municipiului Bucureşti să gestioneze zona HoReca (…) este impusă de situaţia epidemiologică de la momentul şi locul respectiv”, a adăugat Vela.

Comment here