Ultima Ora

07:08 Finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu. Emanuel Ungureanu recunoaşte că USR a greșit

Deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că partidul său, Uniunea Salvaţi România, a greşit contestând la Curtea Constituţională legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate.

„Marea responsabilitate pentru că, la această oră, acele hidrocentrale nu sunt gata sunt la cei care au guvernat în zona de energie și cei care au avut prim-miniștri în acești ani. Nu USR. Responsabilitatea mea și greșeala mea… mi-o asum. Eu nu ar fi trebuit și nici colegii mei să semnăm. (…) Am spus un lucru foarte clar: a fost o greșeală că am semnat această contestație și de această greșeală ne-am dat seama unii dintre noi de abia după ce această chestiune a fost discutată astăzi. I-am întrebat pe colegii mei: Măi oameni buni… Știți cum e? Vine de la Senat cineva și spune: cutare proiect este plin de ilegalități, pentru că vor să distrugă unii mediul. (…) Doamna Prună, care se ocupa de zona asta de energie, a avut o problemă mare în familie și nu a fost la momentul la care am strâns semnăturile, nu a fost să ne consilieze, pentru că ne-ar fi spus să nu semnăm asta. Doamna Prună nu este pe lista semnatarilor. Nu o să auziți de la niciun parlamentar de la PSD sau PNL cum auziți de la mine când fac o greșeală să-mi asum și să spun public”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 23 martie, proiectul care prevede că obiectivele de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuţie, cu procent de realizare mai mare de 60%, sunt considerate proiecte de interes public major şi de siguranţă şi securitate naţională şi urmează să fie puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2025. Printre ele se află şi cele de pe Defileul Jiului, de la Bumbeşti şi Dumitra.

Comment here