Ultima Ora

07:08 Erdogan, reacţie în scandalul provocat de Colţescu

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul PSG – Istanbul BB.

“Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului”, a scris preşedintele turc, pe Twitter.

Mai devreme, ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG – Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

“Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir”, a scris el.

Clubul Istanbul Başakşehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA “No to Rasism, Respect”, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu l-ar fi făcut “negru” pe un oficial al grupării turce la meciul cu PSG, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit cuvântul “negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul “negru” despre acea persoană, potrivit lefigaro.fr.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Brigada română, care a fost delegată la acest meci, a fost formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

Comment here