Ultima Ora

07:07 Ungaria va primi, în decembrie, câteva doze de vaccin rusesc

Ungaria va începe să primească “mici provizii” de vaccin rusesc pentru noul coronavirus pentru testare clinică, în decembrie, în baza unui acord încheiat, joi, între ministrul ungar de Externe şi ministrul rus al Sănătăţii, relatează agenţia ungară de ştiri MTI, citată de Agepres.

Peter Szijjarto, şeful diplomaţiei ungare, susţine că i-a telefonat lui Mihail Muraşko, a cărui ţară “face paşi uriaşi spre dezvoltarea şi producerea unui vaccin”. Odată ce testele clinice sunt încheiate, Ungaria şi Rusia vor coopera în obţinerea unei licenţe pentru vaccinul rus, a declarat Szijjarto, precizând că responsabilii de la vârful sistemelor de sănătate din cele două ţări vor discuta chestiunea vineri.

„Rusia va începe să livreze cantități mici de vaccin, în decembrie, pentru a finaliza studiile clinice și pentru a finaliza procesul de acordare a licenței”, a spus el.

Szijjarto, care este în carantină la domiciliu după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, susţine că a avut simptome uşoare de COVID-19.

Comment here