Ultima Ora

07:07 Poliţiştii ies în stradă. Vor picheta MAI pe 6, 7 şi 8 iunie

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat, luni, că declanşează proteste constând, iniţial, în manifestări de stradă.

Sindicaliştii au precizat, luni seară, printr-un comunicat de presă, că vor declanşa proteste în stradă, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să adopte noi măsuri de reacţie şi protest. Sindicaliştii reclamă ”deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în şcolile de agenţi de poliţie, după etapa verificării cunoştinţelor, au rămas 0,57 candidaţi/loc”. De asemenea, sindicaliştii susţin că examinările medicale vor reduce şi mai mult numărul de candidaţi rămaşi în cursă.

”Astfel, în urma consultării celor 74 de organizaţii SNPPC din ţară (poliţie, poliţie de frontieră şi poliţie imigrări), SNPPC a luat decizia organizării de mişcări sindicale având două revendicări principale:

  1. Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională începând cu 01.07.2023.
  2. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat şi nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaţilor”, au mai transmis sindicaliştii.

Sindicaliştii anunţă proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 şi 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00, manifestările urmând a fi extinse la Guvern, Comisia Europeană (sediul din Bucureşti) şi Camera Deputaţilor.

”Atragem atenţia guvernanţilor că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluţionate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului”, au mai transmis sindicaliştii.

Comment here