Ultima Ora

07:07 OMS: Omicron, periculoasă în special pentru nevaccinaţi

Varianta Omicron a Covid-19 este periculoasă în special pentru cei care nu au fost vaccinaţi împotriva bolii, a transmis, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie The Guardian.

„În timp ce Omicron provoacă o boală mai puţin severă decât Delta, ea rămâne periculoasă, în special pentru cei nevaccinaţi. Nu trebuie să permitem acestui virus să circule sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulţi oameni din jur rămân nevaccinaţi. În Africa, peste 85% din populaţie nu a primit o doză de vaccin. Nu putem pune capăt fazei acute a pandemiei decât dacă reducem acest decalaj” a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Acesta a afirmat că şi-a dorit ca fiecare ţară să aibă 10% din populaţie vaccinată până la sfârşitul lui septembrie 2021, 40% până la sfârşitul lui decembrie şi 70% până la mijlocul anului 2022. Dar, 90 de ţări încă nu au atins rata de 40% vaccinare, 36 dintre ele sunt încă sub 10%.

„Cei mai mulţi dintre cei internaţi în întreaga lume au fost nevaccinaţi. Mai multă răspândire înseamnă mai multe spitalizări, mai multe decese, mai mulţi oameni fără serviciu – inclusiv profesori şi personal medical – şi risc mai mare ca o altă variantă să apară, care este chiar mai transmisibilă şi mai mortală decât Omicron” a mai spus Tedros.

Comment here