Ultima Ora

07:07 Ministrul Apărării: Serviciul militar obligatoriu este exclus

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, luni seară, că reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România este exclusă şi că nu există niciun fel de discuţie în acest sens.

Tîlvăr a declarat că armata română a scăzut de la 320.000 de oameni la aproximativ 80.000 şi este nevoie de pregătirea unor rezerve, însă acest lucru se va face cu militari voluntari, un proiect în acest sens având în vedere persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

”E o perioadă în care lucrurile care ţin de Armată generează astfel de preocupări. Serviciul militar obligatoriu este exclus (…) nu există nicio discuţie la momentul acesta în acest sens. Din punct de vedere numeric Armata a scăzut, iar nevoile operaţionale sunt care sunt şi care nu au mai fost în Europa de mult. România nu este în pericol de război, nu este în pericol să fie atacată. Nu înseamnă că nu trebuie să fie în acord şi în linie cu ce se întâmplă şi în alte armate din acest punct de vedere. Şi nivelul de tehnică militară a crescut, eficacitatea tehnicii militare a crescut. Dar, întotdeauna există nevoia să împrospătezi şi să ai oameni la dispoziţie într-o situaţie”, a declarat, la Euronews, ministrul Apărării.

Comment here