Ultima Ora

07:07 Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului

Israelul a decis, duminică, să interzică toate zborurile de pasageri, începând de marți de la miezul nopții și până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru a opri răspândirea coronavirusului și a noilor sale tulpini, scrie ziarul israelian Haaretz.

Cabinetul a aprobat, duminică, oprirea zborurilor companiilor interne și externe pe o perioadă de 14 zile, pentru transportul de persoane, deoarece autoritățile se tem de noile mutații ale Covid-19. Potrivit propunerii, avioanelor companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală.

De asemenea, noile restricții se aplică și companiilor aeriene interne ale căror zboruri vor avea loc doar în situații excepționale dar și companiilor aeriene private. Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare. Situațiile excepționale vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sănătății și transporturilor.

Premierul Netanyahu a ținut o şedinţă, sâmbătă seară, cu oficiali din Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor, Consiliul Național de Securitate și Autoritatea Aviației Civile, unde s-a ajuns la un acord pentru interzicerea tuturor zborurilor de pasageri.

Până în prezent, Israelul a înregistrat 595.097 de cazuri și 4.361 de decese asociate cu Covid-19.

Comment here