Ultima Ora

07:07 AUR cere anchetarea averii lui Iohannis

Alianța pentru Unirea Românilor a cerut, luni, demararea procedurii pentru verificarea averii președintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii USR au votat pentru ca solicitarea să fie pe ordinea de zi, a confirmat Radu Mihail, liderul grupului senatorilor.

În ședința de luni a Birourilor Permanente Reunite cei din AUR au cerut suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de liderul grupului AUR, Claudiu Târziu, pentru demararea unor proceduri de verificare a averii președintelui. Inițial, cererea depusa de AUR fusese depusă la Biroul Permanent al Senatului, care a trimis documentul Birourilor Permanente Reunite.

PNL a cerut respingerea solicitării AUR, în timp ce USR a cerut introducerea pe ordinea de zi și trimiterea documentului la Comisia Juridică, invocând procedura parlamentară. La vot, parlamentarii PNL și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR și AUR au votat pentru. Parlamentarii PSD s-au abținut. Au fost 11 voturi ale PNL și UDMR și 7 voturi ale USR și AUR. Solicitarea a fost respinsă.

Comment here