Ultima Ora

07:06 Virgil Popescu: Reformele din domeniul energetic, susţinute prin PNRR, vor fi dublate de programe de protecţie socială

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a prezentat colegilor din PNL detalii despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Acesta a subliniat că reformele din domeniul energetic, ce vor fi susţinute prin PNRR, vor fi dublate de programe de protecţie socială pentru românii care muncesc în companiile supuse planurilor de reformă.

„Săptămâna aceasta la şedinţa de grup a deputaţilor PNL a fost invitat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Ministrul a răspuns întrebărilor venite din partea colegilor deputaţi şi a prezentat proiectele ministerului în vederea reformelor necesare pentru trecerea treptată a economiei româneşti către green energy. Ministrul Virgil Popescu a subliniat că reformele din domeniul energetic, ce vor fi susţinute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vor fi dublate de programe de protecţie socială pentru românii care muncesc în companiile supuse planurilor de reformă”, a precizat liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, potrivit unei postări de pagina de Facebook a partidului.

Astfel, prin PNRR vor fi dezvoltate capacităţi de producere şi înmagazinare a energiei electrice, capacităţi care vor reprezenta un pilon în plus în asigurarea securităţii energetice a României.

„De asemenea, programul va susţine construcţia de reţele moderne de gaze naturale ca măsură de tranziţie către green energy. Aceste reţele vor avea capacitatea să transporte în paralel gaze naturale şi hidrogen, care este considerat la nivel european combustibilul viitorului pentru că are emisii zero de dioxid de carbon, iar puterea lui calorică mare va susţine industria şi sprijini încălzirea gospodăriilor românilor”, mai indică sursa citată.

Comment here