Ultima Ora

07:06 Vaccinul Moderna, aprobat în Elveţia pentru grupa de vârstă 12-17 ani

Agenţia elveţiană de sănătate a anunţat luni că a aprobat vaccinul anti-COVID-19 produs de laboratorul american Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani, după ce a dat undă verde la începutul lunii iunie vaccinului produs de Pfizer/BioNTech pentru administrare la adolescenţi, relatează AFP.

Swissmedic a declarat într-un comunicat că şi-a dat acordul pe baza unui studiu în curs de desfăşurare realizat în rândul a 3.732 de copii din această grupă de vârstă, care a arătat o reacţie imună comparabilă cu cea obţinută la adulţii tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani cu aceeaşi doză.

Cererea de utilizare a vaccinului Moderna la adolescenţi a fost depusă de laboratorul american pe 11 iunie, la câteva zile după autorizarea de către agenţia elveţiană de sănătate a utilizării vaccinului Pfizer/BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Ca şi în cazul adulţilor cu vârsta peste 18 ani, Moderna trebuie administrat în două doze, la interval de patru săptămâni.

În Elveţia, 54,91% din populaţie a primit cel puţin o doză, 49,16% din populaţie fiind complet vaccinată, cele trei vaccinuri autorizate în ţară fiind cele ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, precum şi cel al Johnson & Johnson, aprobat pentru adulţi. Ritmul vaccinărilor a încetinit în ultimele săptămâni în timp ce varianta Delta progresează rapid, depăşind din nou de la începutul lunii august 1.000 de cazuri zilnice, pentru prima dată de la sfârşitul lunii mai.

Comment here