Ultima Ora

07:06 Tatăl lui Rafila, şef în fosta Securitate

Alexandru Rafila, care a intrat zilele acestea în PSD și va deschide lista candidaților pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare, a confirmat, duminică seară, într-o intervenție la B1TV, că este fiul lui Alexandru Rafila senior, fostul șef al Securității Arad, despre care presa a relatat că este responsabil de masacrul armat de pe Valea Crișului Alb, de la sfârșitul anilor ’40.

Rafila susţine, însă, că tatăl său nu a fost implicat în masacrul țăranilor și că a fost data afară din securitate și din Partidul Comunist Român în iunie 1949.

“Nu văd unde e vina mea că sunt fiul tatălui meu”, a spus Rafila.

Întrebat, la postul B1TV, dacă tatăl său a lucrat în aparatul Securității, a răspuns că „Da, a lucrat până în 1949, în iunie”.

Declaraţii Alexandru Rafila:

  • „Foarte multe din informații nu sunt adevărate. Tatăl meu a terminat Facultatea de Medicină în 1960, eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți dvs. referire s-au petrecut în anii 1948-1949.
  • (Tatăl dvs a lucrat în aparatul Securității?): Da, a lucrat până în 1949, în iunie”.
  • „Eu nu știu foarte multe lucruri, am aflat despre aceste lucruri când eram student”.
  • (Este tatăl dvs. același din documentele CNSAS în care se menționează că s-a născut în 1920, în URSS?) Da, este adevărat. Bunicul meu a fost prizonier în Rusia. A lucrat în Armată, a fost prizonier și s-a întors cu un copil din Rusia, tatăl meu.

Comment here