Ultima Ora

07:06 Peste 2,6 milioane de doze de vaccin ajung în România în această lună. Cîţu: „Revenim la normalitate”

Peste 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor sosi în România în această lună, a anunţat Florin Cîţu. „Revenim la normalitate”, a scris premierul, duminică, pe Facebook.

Premierul a spus că toate vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană și în România sunt sigure și eficiente şi că, până în prezent, peste 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost deja administrate în 111 ţări.

„Vom deschide în curând și etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine își dorește să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viața de dinainte de Covid-19”, a transmis Cîţu.

Astăzi, 8 martie, ajunge în România o nouă tranșă de vaccin, de la Pfizer BioNTech, care constă în 224.640 doze, a informat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, informează CNCAV.

Comment here