Ultima Ora

07:06 Operator care fabrică produse pentru LIDL, închis de Protecţia Consumatorilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat cu 15.000 de lei operatorul economic care fabrică produsele de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal S.R.L., din Galaţi, informează instituția prin intermediul unui comunicat de presă, relatează Agerpres.

Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare, echipele de control au aplicat următoarele sancţiuni: două amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 de lei; un avertisment; oprirea temporară a prestării de servicii în secţia de producţie patiserie; propunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte; propunerea măsurii de închidere temporară a unităţii pentru o perioadă de până la șase luni.

”Cine nu are în cămară un şoricel, poate lua din «cămara noastră». Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul şobolan este românesc?! Poftă de România!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Principalele deficienţe constatate au fost: utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare, utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare, folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

Comment here