Ultima Ora

07:06 Ministrul Energiei: Planul de restructurare a CE Oltenia ar putea fi aprobat în ianuarie

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este aşteptat să fie aprobat de Comisia Europeană în luna ianuarie 2022, a afirmat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Ne aşteptăm ca în cursul lunii ianuarie să primim un răspuns favorabil de la Comisia Europeană privind restructurarea Complexului Energetic Oltenia”, a spus Popescu, după dezbaterile în care bugetul ministerului pe care îl conduce a fost aprobat de comisiile de specialitate, reunite, din Parlament.

El a adăugat că schema de protejare a consumatorilor de energie ar putea fi prelungită după luna aprilie 2022, în funcţie de evoluţia preţurilor.

„Astăzi, în comisiile pentru economie şi energie din Senat şi Camera Deputaţilor a fost avizat Ministerul Energiei, care asigură atât plata compensaţiilor pentru facturile consumatorilor noncasnici, dar şi plata ajutorului de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia. Este un buget echilibrat, care asigură funcţionarea ministerului şi putem da drumul la programele de investiţii prin PNRR şi Fondul de Modernizare, permite reluarea programului Electric Up şi plata sprijinului pentru marii consumatori de energie”, a completat Popescu.

Comment here