Ultima Ora

07:05 OMS recomandă: A nu se utiliza Ivermectină în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, miercuri, „a nu se utiliza” Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice, informează AFP. Recomandarea OMS vine la scurt timp după cea formulată de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Ivermectina, un medicament antiparazitar frecvent folosit, face obiectul unei intense campanii de promovare pe reţelele sociale, dar, potrivit unui comitet de experţi de la OMS, datele furnizate de studiile clinice desfăşurate pentru a măsura eficacitatea acestui medicament împotriva COVID-19 nu au furnizat rezultate convingătoare.

„Recomandarea noastră este de a nu se utiliza Ivermectina pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. Recomandarea se aplică indiferent de nivelul de gravitate sau de durata simptomelor”, a declarat Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu combaterea COVID-19 din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă.

Ea a subliniat că excepţia de la această recomandare, care se bazează pe nivelul actual al datelor furnizate de cercetările ştiinţifice, vizează doar studiile clinice.

Comment here