Ultima Ora

07:25 Gheorghiţă: Centre mobile de vaccinare în mediul rural

Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural vor funcționa, cel mai probabil, din luna aprilie, spune medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19. Autoritățile se gândesc inclusiv la înființarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

Cel mai probabil, vaccinul Johnson & Johnson va primi zilele următoare autorizare, iar calendarul de livrare ar trebui aplicat din aprilie, a declarat, duminică seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă. Acesta a precizat că deocamdată nu se știe câte doze va primi România, însă avantajul este administrarea unei singure doze.

„Pentru anumite campanii – la sate de exemplu – este mult mai ușor de gestionat. La un moment dat și în România se va întâmpla același lucru, să mergem noi să întâmpinăm fiecare persoană. Chiar mă gândeam, zilele trecute, la piață, ce bine ar fi să fie un centru mobil la intrarea în piață”.

Întrebat dacă este posibilă înființarea centrelor mobile în piețe, medicul a răspuns că „vor fi disponibile astfel de abordări. Strategia noastră nu este fixă, urmează să mergem cu centre mobile în mediul rural”. În ceea ce privește momentul în care se va întâmpla acest lucru, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că totul depinde de numărul de doze disponibile, iar fezabil i se pare luna aprilie.

Autoritățile se gândesc inclusiv la înființarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

Comment here